220 و 630

ساخت وبلاگ

- در خوزستان دیدم هر طایفه‌‏ای برای خود یک صندوق مالی با پرداخت حق عضویت ماهیانه مردان طایفه تشکیل داده‌‏اند تا به هنگام نیاز، اعضا بتوانند از آن صندوق کمک بگیرند. این صندوق حتی به هنگام نزاع و قتل یک فرد، دیه فرد مقتول را تمام و کمال می‌‏پردازد و البته در قبال آن کمک‏ها، این افراد باید قواعد و هنجارهای طایفه خود را دقیق و موبه مو رعایت کنند.

- رییس شورای حل اختلاف اندیمشک تا آخر گفتگو بر این عقیده است که زنان خود شرایط این قتل‌ها را فراهم می‌آورند و اگر قرار است کسی در رفتارش تجدیدنظر کند، این خود زنان هستند. وی از من می‌‌پرسد چرا یک زن ازدواج کرده باید با مرد دیگری ارتباط داشته باشد؟ من نیز در پاسخ او می‌گویم: آیا اکثریت ازدواج های شهر و منطقه شما اجباری نیست؟

- زمانی همگان بر این تصور بودند که خانه امن‌ترین مکان ممکن است، شواهد و آمار خشونت دیدگان یکی پس از دیگری ثابت کرد که اتفاقا خانه و محل زندگی یکی از نا‌امن‌ترین اماکن برای زنان و کودکان است. چنانکه آمار جهانی زنان خشونت دیده اثبات کرد که تعداد زنان مورد خشونت در خانه‌های خود، بیشتر از زنانی است که به دلیل سرطان دچار آسیب و معلولیت شده‌اند.

- با هر زنی که امکان گفتگو در این مورد را پیدا می‌کنم، سوال می‌کنم واکنش مادران به هنگام قتل دختران چگونه است؟ از همه آنها می‌شنوم که به هنگام قتل دختر، مادران نهایت همکاری را با مردان( اعم از شوهر، پسر، برادر و ...) می‌کنند! ناگفته نماند که این قتل‌ها صرفا در مورد دختران و زنان جوان نیست.

- آیا مراکز امنی را برای این زنان تدارک دیده؟ خیر چنین مراکزی در این استان وجود ندارد. تا جایی که مجبور شدیم برخی از این زنان و دختران را ماه‌ها در زندان نگه داریم و متاسفانه به محض خروج آنها از زندان توسط خانواده‌های خود به قتل رسیده‌اند. از آنجایی که پدر ولی دختر است، حق دارد که بداند دخترش کجاست و ما نمی‌توانیم آنها را مخفی کنیم. ما قانونی در این خصوص نداریم.

- مستند این دو قانون یعنی قانون 220 و 630 مجازات اسلامی، روایات هستند.

- میانگین سطح فرهنگی یک جامعه تعیین کننده رشد آن جامعه است.شاخص‌هایی مانند سطح سواد، میزان اشتغال، دسترسی به خدمات بهداشتی نشان دهنده میزان رشد یک جامعه است. در شرایطی که افراد امنیت شغلی و اجتماعی دارند احساس امنیت بیشتری دارند و احساس امنیت موجب ایجاد اعتماد می‌شود. برعکس احساس ناامنی در جوامعی که رشد نایافته است منجر به افزایش خشونت و پرخاشگری می شود.

- در جوامعی که احساس نا امنی روانی و اقتصادی وجود دارد سوظن بیشتری وجود دارد. سوظن یعنی چه؟ یعنی یک احساس نگرانی و اضطراب از اینکه من می‌توانم چیزهایی را که می‌خواهم داشته باشم ولی ندارم و یا ممکن است کسی مانع دسترسی من به خواسته‌هایم شود.

.......

به دلیل بدبینی، رفتارهای پرخاشگرانه، حسادت و برای جبران آن میل به صدمه زدن به دیگران شکل می‌گیرد.

- شما هر قدر به اجتماع های بنیادگرا و به اجتماع‌های قومی فشار بیاورید، او قطعا به ریشه‌های بنیادی خود بیشتر برمی‌گردد و بنیادگراتر می‌شود.

چند پاراگراف از کتاب "فاجعه خاموش-روایت قتل های ناموسی" نوشته خانم پروین بختیارنژاد را خواندید. خانم بختیارنژاد به بررسی قتل‌های ناموسی ایران می‌پردازد و در قالب سوال و جواب به بررسی این قتل‌ها از نقطه نظر روانشناسی، جامعه‌شناسی و مذهبی می‌پردازد.

مبنای قتل‌های ناموسی در ایران اصل‌های 220 و 630 قانون مجازات اسلامی هستند:

ماده 220 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): پدر یا جد پدری که فرزند خود را بکشد،قصاص نمی‌شود و به پرداخت دیه قتل به ورثه مقتول و تعزیر محکوم خواهد شد.

ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هرگاه مردی همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبی مشاهده کند و علم به تمکین زن داشته باشد می ‌تواند در همان حال آنان را به قتل‌ برساند و در صورتی که زن مکره باشد فقط مرد را می ‌تواند به قتل برساند. حکم ضرب و جرح در این مورد نیز مانند قتل است.

خواندن این کتاب را به همه توصیه می‌کنم به خصوص اگر به تمدن هزاران ساله ایرانی و بافرهنگ بودن ایرانی‌ها افتخار می‌کنید. کتاب در سال 1388 نوشته شده و در 96 صفحه است. صوتی و پی.دی.اف آن هم به راحتی قابل دانلود است. نثرش روان است و به سادگی جلو می‌رود. یک گفتگوی خوب هم با خانم وسمقی دارد.

کاغذ پاره های من...
ما را در سایت کاغذ پاره های من دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9manjooghf بازدید : 39 تاريخ : يکشنبه 19 آذر 1402 ساعت: 14:21